USA Roadtripplanner

Help! Ik heb geen reservering voor een campingplek in Yosemite National Park weten te bemachtigen

Je wilt met je camper een plekje bemachtigen in Yosemite National Park, maar je komt er al snel achter dat je kansen op een gereserveerde campingplek binnen de grenzen van het park net zo groot zijn als het winnen van een loterij. Zodra er weer een maand in het reserveringssysteem van Yosemite wordt vrijgegeven, zijn bijna alle plekken binnen luttele seconden weg. Na een paar minuten is er geen campingplek meer te vinden. Poef! Als sneeuw voor de zon verdwenen. Maar waar kun je dan het beste overnachten in Yosemite National Park als die reservering voor een campingplek in het park niet gelukt is? Het antwoord vind je hier.

KAMPEREN IN YOSEMITE NATIONAL PARK ZONDER RESERVERING

Goed nieuws, want ook zonder reservering kun je in Yosemite kamperen. Je wilt in dat geval gebruik maken van first-come, first-served campings. Je hebt een aantal opties:

Tussen april en juni is het aanbod first-come, first-served zeer klein. In juni heb je de meeste kan dat dit soort campings opengaan of open zijn. Check deze pagina om te kijken wanneer dit soort campings in het verleden open zijn gegaan en check ‘m zeker ook als je in de buurt bent (dus letterlijk in Amerika een dag voor je aankomst in Yosemite) als je hiervoor wilt gaan.

Tussen juli en september zijn alle first-come, first-served campings in principe open, uitzonderingen daargelaten. Om je kansen op een plekje op één van onderstaande campings te vergroten, dien je vroeg in de ochtend te arriveren; het liefst voor acht á negen uur ’s ochtends.

First-come, first served campings in Yosemite National Park waar je met je camper welkom bent zijn:

Reis je met een huurauto met een tent achterin? Dan is Camp 4 (een walk-in campground) iets voor jou. Helaas is deze camping mega populair — wat eigenlijk niet in Yosemite? Waardoor er vanaf eind mei tot begin september, het Amerikaanse hoogseizoen, letterlijk een loterij is om een plekje te bemachtigen. Een dag voordat je er wilt staan moet je (online) meedoen aan de loterij een een toeslag betalen van $10 die je altijd kwijt bent of je de plek nu krijgt of niet. Buiten dit seizoen is deze camping meestal vroeg in de ochtend al helemaal gevuld.

Lees hier waarom rondreizen door Amerika met een tent de meest budgetvriendelijke manier is!

Een andere optie is om dagelijks te blijven controleren of er een reservering vrijkomt bij één van de te reserveren campings in het nationale park . Mensen willen nog wel eens annuleren; je kunt zomaar geluk hebben…

Yosemite National Park ingang

KAMPEREN DICHTBIJ YOSEMITE NATIONAL PARK

Maar wat als je niet op de bonnefooi wilt reizen en gewoonweg een reservering wilt. Dat snap ik. Als het bemachtigen van een reservering in Yosemite National Park niet gelukt is, dan is het mijn tip om zo dicht mogelijk bij een ingang van het park een campingplek te vinden. In het geval van de camping Dimond O zit je bij de ingang genaamd Big Oak Flat. Dit is de ingang aan de highway 120.

De Dimond O camping is te vergelijken met de campings in Yosemite zelf en het reserveringssysteem loopt dan ook via de recreation.gov-website. Campers tot 36 ft zijn welkom en reserveren kan vanaf 6 maanden van tevoren. Deze camping heeft geen aansluitingen, maar dit geldt eigenlijk voor de meeste nationale park campings.

Een andere ingang heet Arch Rock Entrance en ligt in het westen als je vanaf El Portal afkomt. Hier vind je de camping Indian Flat Campground. Ook deze camping is te reserveren (daarom noem ik ‘m ook). Het gaat hier trouwens om een privécamping en maakt dus geen onderdeel uit van het recreation.gov-systeem.

KAMPEREN IN GROVELAND

In het dorpje Groveland zit je ten noordwesten op ongeveer één uur rijden van Yosemite National Park. Heel eerlijk is dit gewoon de beste optie om te verblijven voor Yosemite als een van bovenstaande opties niet gelukt is of je het niet wilt gooien op first-come, first-served. Hieronder vind je enkele te reserveren campings in de buurt van Groveland aan Highway 120:

  • Bij Yosemite Lakes is iedereen welkom of je nu met tent, zonder tent of camper komt. Bij deze camping is een kampvuur niet toegestaan, altijd goed om te weten.
  • Ook bij Yosemite Ridge Resort ben je met/zonder tent welkom en is er natuurlijk ook plek voor campers. Hier kun je trouwens ook een cabin boeken om in te slapen in plaats van overnachten in een hotel.
  • Yosemite Pines Resort is een RV-resort waar je ook kunt kamperen met een tent of slapen in een cabin of een yurt. Voor een unieke ervaring kun je hier ook aan glamping doen; van slapen in die typisch Amerikaanse huifkarren tot overnachten in een retro caravan.

Met bovenstaande tips, en keuze aan campings, moet het je vast lukken een plekje in of rondom Yosemite National Park te bemachtigen. Heb je hier vragen over of kun je wel wat extra hulp gebruiken bij het plannen van de rest van je rondreis door Amerika, twijfel dan niet en informeer naar de mogelijkheden.

Deel dit bericht

Lian van Rens
Lian van Rens
Vrouw, moeder, vriendin die met een zachte ‘G’ door het leven gaat en voldoening haalt uit andere mensen helpen. Mijn grootste passie is reizen door Amerika. Ik begeleid dan ook met veel plezier en enthousiasme reislustige gezinnen en koppels bij het plannen van hen droomreis naar Amerika.

Amerika reistips

Amerikaanse feestdagen

Amerikaanse feestdagen in 2022

Als je op reis wilt naar Amerika is het slim om van tevoren uit te zoeken of bepaalde feestdagen invloed kunnen hebben op je reisplannen.

Amerikaanse feestdagen

Amerikaanse feestdagen in 2022

Als je op reis wilt naar Amerika is het slim om van tevoren uit te zoeken of bepaalde feestdagen invloed kunnen hebben op je reisplannen.