USA Roadtripplanner

USA Roadtrip reisplanners

Kies een route die bij jou past en onthul direct alle tips!

Arches.png
Canva-Parked-White-Motorhome-1-scaled-1.jpg
Canva-Golden-Gate-Bridge-San-Francisco-during-Golden-Hour.jpg

een kant-en-klare route voor jouw amerika droomreis

een roadtrip reisplanner
maakt dit mogelijk

ook aan de invulling
van je reis is gedacht

waar wil jij heen?

West Amerika

Ligt jouw Amerika reisdroom in West Amerika, dan ben je niet de enige. Dit is het bekendste stukje Amerika als het gaat om het maken van een rondreis door Amerika. De meeste mensen kiezen voor een rondje door zuidwest Amerika. Grotendeels omdat dit gebied de grootste hoeveelheid Nationale Parken bij elkaar kent. Deze prachtige en zeer bijzondere beschermde natuurgebieden zijn voor velen een reden om af te reizen naar de Verenigde Staten. Dit gecombineerd met een aantal grote steden zoals San Francisco, Las Vegas en Los Angeles maken het zuidwesten één van de populairste bestemmingen van Amerika.

Maar het westen van Amerika heeft nog veel meer te bieden. Wat dacht je van staten zoals Oregon met zijn ruige kustlijn, Washington met de groene Olympic peninsula, Wyoming waar Yellowstone te vinden is en Colorado met ‘n ruige Rockies? Met andere woorden, laat je verrassen door het gehele west Amerika en ontdek met deze roadtrips de magie van alles dat West Amerika te bieden heeft.

Ben je op zoek naar de minder toeristische plekken in de Verenigde Staten, overweeg dan een rondreis door het midwesten. Dit deel van Amerika wordt ook wel het land van de Great Plains en de Great Lakes genoemd.

Deze regio staat dan ook vooral bekend om zijn enorme vlaktes en uitgestrekte (en uitgestorven) landschappen. Een gebied dat veelal wordt ingezet voor de Amerikaanse landbouw. Desalniettemin kent ook deze regio bergachtige gebieden die je niet wilt missen. The Black Hills is daar één van, daarnaast vind je ook de bekende stad Chicago in dit deel van Amerika én is het midswesten dé plek om een glimp op te vangen van de Amish en hun leefwijze.

Met andere woorden, ontdek met deze roadtrips het midwesten van Amerika.

Midwest Amerika

Noordoost Amerika

New York City, een stad waar je niet omheen kunt. Maar wist je dat Noordoost Amerika nog veel meer te bieden heeft dan deze wereldstad. Zelfs met een mini roadtrip kun je naast New York City al heel veel meer zien van het noordoosten zonder dat je er weken vakantie voor hoeft op te nemen. Als je dan toch in de buurt bent…

Naast de bekende steden en de rijke geschiedenis van de allereerste Amerikaanse staten, kenmerkt het noordoosten zich toch zeker ook om haar bijzondere natuurverschijnselen zoals the Niagara Falls. Wil jij die stedentrip naar New York combineren met een rondreis door Amerika, bekijk dan hier welke toffe roadtrips je allemaal kunt maken in het noordoosten van Amerika (ook zonder rijbewijs te maken).

Waarom Florida een fijne staat is om doorheen te reizen hoef ik eigenlijk niet uit te leggen. Met bijna het gehele jaar warme temperaturen, is het een populaire bestemming om buiten de zomermaanden heen te gaan. Wat Florida allemaal heeft te bieden, ontdek je pas echt op een rondreis door deze sunshine state.

Maar naast Florida zijn de overige zuidelijke staten van Amerika ook zeker een bezoek waard. Wist je dat deze regio ter hoogte van Washington D.C. begint en tot en met de staat Texas rijkt? Van de Appalachian bergen tot aan de Lone State, er zit vast een roadtrip tussen voor jouw volgende Amerikaanse avontuur.

Florida & the South

Veelgestelde vragen

Dat verschilt per Roadtrip Reisplanner. Maar de prijs ligt gemiddeld rond de paar tientjes.

De website en de inhoud is momenteel nog onder constructie, maar de bedoeling is dat je een voorbeeld reisgids gratis kunt downloaden zodra deze beschikbaar is. Abonneer je op mijn USA Roadtripplanner nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Je schakelt mij in ter ondersteuning voor het zelf plannen en/of zelf regelen van je rondreis door Amerika. Het boeken van onderdelen van je reis doe ik dus niet. Ik ben geen reisbureau of reisconsulent. Wel bied ik hulp en uitleg over het zelf boeken van alle onderdelen van je reis, zoals bijvoorbeeld vervoer en overnachtingen. Klik hier voor meer informatie.

Dat kan zeker. Je kunt de planning ter inspiratie gebruiken en vanaf daar je eigen rondreis door Amerika bedenken. Wil je hier graag hulp bij, dan is dit ook mogelijk. In iedere Roadtrip Reisplanner vind je ook een fijne kortingscode op een Vraag-Maar-Raak gesprek met mij waarbij we de route kunnen bespreken. Zo krijg jij tips en adviezen van een ervaringsdeskundige om de route aan te passen op basis van jouw wensen.

Dat kan zeker. Bedenk wel dat hier een prijskaartje aan zit dat een heel stuk hoger ligt dan de paar tientjes voor een kant-en-klare Roadtrip Reisplanner. Voor meer informatie klik je hier.